Åpning av Nærmiljø Anlegg - Kjøkkelvik Skole

​Byråd for Kultur & Idrett, Pål Hafstad Thorsen, åpnet idag det nye flotte nærmiljøanlegget på Kjøkkelvik Skole.

Monika Schelander
28.09.2017
En stor dag for nær- og lokalmiljø i Kjøkkelvik.

​Vi var i dag, alle sammen, invitert til åpning av det nye Nærmiljø Anlegget på Kjøkkelvik Skole. Det var representanter fra Kjøkkelvik BHG, Kjøkkelvik Skole, Kjøkkelvik IL, Skolekorpset ved Kjøkkelvik Skole og foreldre/søsken til elever ved skolen. 

Nærmiljøanlegget er et anlegg som definitivt vil være enda et flott knutepunkt og en møteplass for barn/unge i alle aldre, på lik linje som Kjøkkelvikbanen har vært hittil. Jo flere møteplasser barn/unge får, jo fler barn/unge vil vi se ute.

Dette anlegget vil gjøre at mange barn, som ikke driver med idrett på fritiden, vil møtes her for å treffe andre. Dette er et anlegg som vil gjøre det lettere å skape relasjoner på tvers av alder, på tvers av idrett og ikke minst på tvers av hvem man er som barn/ungdom eller hvor man kommer fra. Dette er et stort pluss nærmiljøet i Kjøkkelvik, vi har vært ekstremt heldige.

Ikke nok med det, Pål Hafstad Thorsen, kom med en gledelig nyhet. Vi i fotballgruppen likte ihvertfall veldig godt den nyheten som kom. Grusbanen ved Storeskolen blir kunstgress bane, og skal ferdigstilles våren 2018, den nyheten ble det stor applaus til. Sportslig Leder, Cato Oen, smilte fra øre til øre.

For å vise det brede tilbudet i Kjøkkelvik, ble det i regi av Kjøkkelvik IL arrangert håndballkamp og fotballkamp på tvers av alder. Kjøkkelvik Skolekorps spilte noen sanger og det ble holdt taler fra Pål Hafstad Thorsen, Gjensidigestiftelsen og Håndballforbundet.

At Kjøkkelvik er et "lite" lokalmiljø så vi tydelig i dag, det var stort oppmøte til denne åpningen. Men likevel så man at nærmest alle kjente alle, noe som undertegnede mener er både unikt og ekstremt verdifullt. Barn og unge i Kjøkkelvik vokser opp i et lokalmiljø med synlige og tydelig voksne tilstede, de vokser opp i et lokalmiljø hvor de vet at de voksne "prater sammen" og de samarbeider. Fortsetter det, er mye av arbeidet for et bedre miljø for våre håpefulle gjort.

IMG_0521.JPG

Dette hadde nok ikke skjedd uten ildsjeler i lokalmiljøet, undertegnede vet at Øyvind Boge Nilsen har jobbet på for at dette anlegget skulle komme på plass. Øyvind Boge Nilsen er FAU leder på Kjøkkelvik Skole og er MOT ansvarlig i Kjøkkelvik IL, ikke minst er han frivillig inn mot anleggsgruppen ved Kjøkkelvikbanen når det kommer til vedlikehold av banen. Tusen Takk for fantastisk initiativ og innsats Øyvind.

IMG_0531.JPGFotballgruppen stilte med 2 lag og håndballgruppen stilte med 2 lag. Fra fotballgruppen stilte Kjøkkelvik/Olsvik J13 og G07 (spillere født 2010), bildet viser at J13 spiller mot G07. 


Oyvind.jpg

Vår alles kjære lokale kjøpmann, Øyvind Davidsen fra Rema 1000 - Kjøkkelvik, stilte som vanlig opp med noe godt å bite i. Mødre stilte opp å delte ut saft/kaffe og hjalp Øyvind med utdeling av boller. Hva skulle vi gjort uten ham? 

Tusen takk Øyvind for at du stiller opp til enhver anledning du har mulighet til.
Tusen Takk Bergen Kommune for at vi får kunstgress bane ved Kjøkkelvik skole, en bane som vil gi skolen enda et løft og ikke minst gi muligheter til økt trening/kamptilbud for barn/unge i fotballgruppen. Tusen takk til alle som har vært delaktig i denne prosessen, og som har fått dette gjennom. 

Dette har vært en stor dag for Kjøkkelvik sitt nær- og lokalmiljø, vi gleder oss til den nye kunstgress banen ved Storeskolen er ferdig i 2018.